Som de flesta av er känner till arbetas det febrilt med att bli klar med nästa version av Selfpoint, Selfpoint3. Vi har tittat på alla våra befintliga tjänster och användningsområden samt alla förbättringsförslag som kommit in. Med hjälp av detta har vi försökt skapa en så flexibel produkt, samtidigt som vi fokuserat på att förenkla arbetssättet i produkten. Resultatet av detta är flera nya funktioner, stora som små, samt en del förändringar i befintliga funktioner. Här kommer en kort summering av vad som är nytt/förändras:

 

 Så vad kan vi då se fram emot – mycket! 

Nytt utseende: Administrationsverktyget har fått ett nytt utseende med förbättrad menyer. Stöd för fler tema, högkontrastläge, nattläge m.m. Fokus har varit på att förenkla, fräscha upp och effektivisera klicken i applikationen.

 

Processbyggaren: En ny processbyggare med bättre stöd för BPMN-liknande notation. Uppdaterat gränssnitt, möjlighet till beslutsträd (DMN), stöd för underprocesser. Utökad möjlighet att publicera processer på internwebb etc.

 

Formulärbyggare: Uppdaterat gränssnitt, stöd för WYSIWYG editering, förhandsgranskning för olika enheter (mobil/ipad/desktop).

 

Filhanterare: En ny filhanterare för bättre stöd att exportera och importera filer.

 

Stabilare: Hela backend är omstrukturerat för att skala och gå snabbare.  Vi har förbättrat felhanteringen avsevärt.

 

Komponent-API: En stor uppdatering är möjligheten att skapa och ladda upp egna komponenter.

 

Mobil-plattform: Vi har också förberett oss för att släppa en mobil portal. Dvs en portal som blir en mobilapp (native-app) för slutanvändare.

 

Organisationer: Förändring hur organisationer fungerar. Mer information kommer om detta. I princip går det ut på att man kan skapa flera portaler mot samma organisation.

 

Dynamisk REST-API: Skapa egna endpoints/routes direkt i administrationsgränssnittet. Förenklar integrationsarbete avsevärt.

 

Planen för att släppa beta-versionen av Selfpoint 3 inom kort (i Q1) och den färdiga produkten under Q2. Vi försöker hålla er uppdaterade i kundforumet och här i nyhetsbrevet. I veckan kommer vi börja lägga ut screenshots från nya Selfpoint3 i användarforumet. Så håll ett öga där!

 

Selfpoint3 är resultatet av allt hårt arbete ni och vi lagt ner på Selfpoint. Vi har tagit lyssnat på era krav, tagit bort/gjort om de delar som inte använts och varit svåra att förstå. Vi tror att denna version kommer förändra och förenkla sättet att skapa tjänster. Produkten kommer vara unik på marknaden och gör att ni kan snabbt skapa nya tjänster.

 

Bästa hälsningar,

Mathias Hansson, Selfpoint Sverige AB