Träffa Fredrik!

Låt oss presentera vår COO (operativa chef) Fredrik som började på Selfpoint i augusti! Han gick rakt in i hetluften men har redan full koll på Selfpoint och ett finger med i det mesta vi gör. Porträttbild av Fredrik Carlsson, COO på Selfpoint

Fredrik pendlar till Malmö från Ystad dit han flyttade tillbaka 2001 efter att bland annat ha studerat till systemvetare i Växjö. I Ystad bor han tillsammans med sin fru och deras två söner.

Han tog examen mitt i den stora IT-kraschen, men trots en knackig start har han skaffat sig en gedigen bakgrund inom IT-världen. Första jobbet var som IT-tekniker på lasarettet i Ystad, där han sedan avancerade till systemtekniker. 2005 slog man ihop alla skånska sjukhusens IT-avdelningar. Fredrik blev då områdesansvarig inom identitetshantering och katalogtjänster, och ansvarade för att alla Region Skåne-anställda kunde nå sina system. När IT-teknikerna sedan skulle outsourcas satt han med i den processen och blev därefter tjänstansvarig för Närservice.

2011 lämnade han Region Skåne och blev konsult på Pulsen där han ansvarade för identitetshantering. Därefter blev han avdelningschef på teleservice i Sjöbo och 2018 blev han headhuntad till oss på Selfpoint.

Hos oss säkerställer han att våra kunder får vad de vill ha i rätt tid och till budget. Han ser även till att verksamheten har en bra struktur och att vi följer regler och ramverk. En av Fredriks stora styrkor är hans utpräglade organisationstänk, förvaltningstänk och processtänk som han alltid bär med sig och inspirerar oss andra med!